Likérová neboli koňaková špička je dezertem, který vznikl v Čechách v šedesátých letech dvacátého století. Kakaová špička v čokoládě s vaječným likérem uprostřed, kdo by ji nemiloval?
Složení:
Vejce, cukr krupice, mouka pšeničná, tažný margarýn (palmový) pitná voda, mixar (mléko 68%, cukr, emulgátor E472b, stabilizátor E466, suš. Mléko odstředěné, barvivo E100, aroma etylvanilin, barvivo E101), fondánová poleva (cukr, glukózový sirup, pitná voda), rum. aroma (rozpouštědla – voda, glycerol E422, propylenglykol E1520, aromatické složky – aromatické látky, aromatické přípravky, kouřové aroma, obsahuje benzo(a)pyren, konzervační látka E202), ztužený tuk (palmový), kakaový prášek, kakaová hmota, sušená syrovátka,emulgatory sojový lecitin,polygrycerol-polyricin-oleat, aroma).Voda,soja pudr
Alergeny:
1. Obiloviny obsahující lepek
3. Vejce a výrobky z nich
6. Sójové boby (soja) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj